Recepten voor kookboek SWS de Groene Borg gevraagd

Receptenboek!

Zoals jullie allemaal weten is er sinds vorig jaar een schooltuin in het Curringherveld, waar allerlei soorten groenten en fruit  worden verbouwd.

Doel: kinderen leren zelf hun eigen eten verbouwen en oogsten!

De werkgroep NME  wil ook proberen de kinderen kennis te laten maken met gerechten en recepten. Niet uit een kookboek of via internet, maar een door u zelfbedacht recept wat u graag door wilt geven. Dat kan een streekgerecht zijn, een heerlijke soep, een stamppot of een heerlijk toetje, noem maar op.

Deze recepten willen we gaan bundelen, liefst met foto’s, waarop u/jij met kleinkind of kind staat. Ook tips om groente en/of fruit te verbouwen zijn welkom.

Maar vooral: uniek en niet standaard.

Dit alles willen we in november klaar hebben en dan verkopen!
U kunt ons meehelpen.
Geef uw favoriete recept/ met foto door. Wij verwachten hier heel veel van en hopen op veel enthousiaste inzendingen. De kinderen rekenen op u!

Het kan digitaal doorgegeven worden : b.bikker@pentaprimair.nl. Of in de brievenbus bij de SWS de Groene Borg,  t.a.v. Bobby Boele.

Alvast bedankt!

Werkgroep NME van de SWS de Groene Borg in Kornhorn

Appie Terpstra vangt zeldzame witte mol

AppieTerpstra met zijn bijzondere vangst.

Appie Terpstra vangt zeldzame witte mol

Artikel is in het westerkwatier geplaatst door Monique Westra op 11-01-2017 – 20:40

NOORDWIJK – Appie Terpstra uit Noordwijk vangt al jaren mollen maar vandaag zat er een uniek exemplaar in de klem.

Het betreft een albino mol, deze witte mol is zeldzaam het komt dus niet zo vaak voor dat er eentje gevangen word. Het mollenvangen is een vorm van ongedierte bestrijding en is een hobby
waar de buren veel profijt van hebben.

Wat Appie met de witte mol gaat doen is nog niet bekend maar waarschijnlijk gaat het dier naar de preparateur.

Bron: http://www.het-westerkwartier.nl/nieuws/45378/appie-terpstra-vangt-zeldzame-witte-mol/

Plaatselijk belang

Wij zijn op zoek naar mensen vanuit het dorp die samen met Plaatselijk Belang de dorpsvisie tegen het licht willen houden en mee willen kijken wat er tot nu toe is gerealiseerd en waar we nog mee aan de slag moeten. Daarnaast zoeken wij mensen vanuit het dorp die plaats willen nemen in een commissie om mee te helpen met het realiseren van een speelveld op het korfbalveld en het aanschrijven van fondsen.
Reacties kunnen naar
t.gorter@ziggo.nl

Van de Uitvaartvereniging

Wist u dat wij in Noordwijk van alle verenigingen de meeste leden hebben? We laten niet vaak van ons horen, maar zijn er vooral op momenten dat dat heel belangrijk is: op het moment dat er een dierbare overlijdt. Aan het begin van de vorige eeuw zorgden familie, buren en vrienden voor een waardige verzorging van de overledene. Het nabuurschap was vanzelfsprekend bij het overlijden van een familielid of goede bekende. Niet iedereen echter had de essentiële middelen om op respectvolle wijze de overledene naar de laatste rustplaats te begeleiden. Daarom werd in verenigingsverband maandelijks een klein bedrag gespaard waardoor de leden van zo’n vereniging, ongeacht afkomst of inkomsten, op waardige wijze begraven konden worden. Deze solidariteitsgedachte vormt nog steeds de basis voor onze uitvaartvereniging. De nabestaanden krijgen persoonlijke begeleiding vanaf het moment van overlijden tot na de uitvaart. Onze uitvaartverzorger is thuis in Noordwijk en Lucaswolde en vertrouwd met onze plaatselijke gebruiken. Uw persoonlijke wensen staan centraal en u ontvangt ledenkorting op de uitvaartkosten. De vereniging mag geen winst maken; de kosten zijn dus zo laag mogelijk. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering heeft u inspraak en zo invloed op de vereniging. Eddie van Marum heeft tijdelijk de taak als uitvaartleider van Dineke Lagerwaard overgenomen. Dineke is lid van het bestuur en in geval van overlijden kan er met haar contact worden opgenomen. Daarnaast bestaat het bestuur uit Harjanne de Boer (voorzitter), Appie Terpstra (lid), Ingrid Venema (secretaris) en Maike Bouma (penningmeester).

Tel.nr. Eddie van Marum in geval van overlijden:06-23396849 B.G.G. Dineke Lagerwaard 06-23513769

Tel.nr. Maike Bouma bij vragen over de vereniging of over lidmaatschap: 0594-658064

Samen eten met de buurt

In mei ’15 is in Noordwijk het project: Samen eten met de buurt van start gegaan. Elke eerste vrijdag van de maand is er in het dorpshuis de Weme een samen eten met de buurt, hier komen “ouderen” ( 65+ ) voornamelijk uit het dorp bij elkaar om gezamenlijk te eten.

Dit project een initiatief van de gemeente, Spinn (’t Marheem), Plaatselijk belang en 12 vrijwillige gastvrouwen.

De maaltijden zijn zeer gevarieerd en worden verzorgd door het verzorgingshuis “De Hoorn” uit Marum.

De warme maaltijd, met soep vooraf en toetje toe, wordt uitgeserveerd door de gastvrouwen die van te voren de tafel gezellig hebben aangekleed.

Inmiddels zijn er zo’n dertien gasten per keer die komen eten!

Als men zelf geen vervoer heeft, geen probleem, men kan worden opgehaald!

Volgens de enthousiaste aanwezigen was het iedere keer weer erg gezellig, het eten erg lekker en zou men het leuk vinden om de ervaringen met nog meer dorpsgenoten te delen, want hoe meer zielen hoe meer vreugd….

Klinkt dit aantrekkelijk….?

En wilt u ook een keer mee eten, dan bent u van harte welkom.

Samen eten “ kan elke 1ste vrijdag van de maand om 12.00 uur voor € 7,50 per maaltijd (exclusief consumpties)

U kunt zich opgeven door op de dinsdag ervoor te bellen of mailen naar één van de gastvrouwen :

*Corine Klop tel. 659536 / 0640410053 c-tijssen@hotmail.com

*Arrie Veldman tel. 659610 / 0642766814 arrieveldman@ziggo.nl