Terugblik: Zeskamp en Fietstocht

 

In het weekend van 15 en 16 juli hadden we ons feestweekend in het dorp. Op zaterdag werd de zeskamp gehouden. Zes teams streden om de titel “Alleskunner Noordwijk”. Het weer was prima en de deelnemers zetten alles op alles om de spellen tot een goed einde te brengen. We hadden een stormbaan van 45 meter staan welke diverse keren moest worden bedwongen. Na afloop was er live muziek op het veld. Natuurlijk was de catering weer volop aanwezig. Uiteindelijk kwam team Rianne als beste uit de bus. Toch werd het nog even spannend toen rond zeven uur de regen met bakken uit de lucht kwam en de wind ons parten speelde. Met man en macht werden de tenten op de plaats gehouden. Gelukkig bleef alles heel en kon het feest doorgaan.

Op zondag stond de fietstocht op het programma. De tocht was uitgezet door Frans en Dineke Lagerwaard en voerde door de prachtige omgeving in het Westerkwartier. Ook nu was het qua weer even spannend maar de weergoden waren ons goed gezind. Ongeveer 45 deelnemers namen de moeite om mee te doen aan de tocht. Winnaars werden Joeke Spa en Kornelis Eilander, een duo wat al jaren samen fietst. Detail: Exact 20 jaar geleden wonnen ze ook samen de fietstocht. Blijkt maar weer dat leeftijd geen rol speelt!

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd weekend. Wel jammer dat er maar weinig buurtgenoten aanwezig waren tijdens deze dagen.

Scroll naar boven