Nijsblad / Berichten Noordwijk

Inschrijven voor de digitale editie van het Nijsblad van Noordwijk

Loading

Het paasweekend wordt verzorgd in de Weme door Smeer`m FM, een marathonweekend luister op 123.4 FM

14 april Après-ski om 21.00 uur.

15 april om 13.00 uur Jeu de boules toernooi, om 19.00 uur Darttoernooi.

16 april om 19.00 uur Ladies Night.

17 april om 10.00 uur puzzeltocht voor de kinderen en om 13.30 uur autopuzzeltocht. Dit alles ondervoorbehoud kijk op de site van DE Weme op face book

16 april om 13.30 uur Eiergooien.

Vissen

Zaterdagvissen: 8 april Avondcompetitie begint op 16 mei Nachtvissen (als dit doorgang vindt 15 juli)

Dit alles onder voorbehoud. Grote dag: 19 augustus

25 mei Dauwtrappen om 07.00 uur vertrek bij De Weme kosten € 5,- per persoon inclusief ontbijt.

Opgave graag voor mei bij ivanderhoek@home.nl

16 juni fietstocht

8 juli Midzomer markt/ rommelmarkt en bazaar verdere info volgt

Verslagjes van de activiteiten december 2016

Sinterklaasfeest

Op 3 december kwamen de Sint met zijn pieten aan in het dorpshuis de Weme te Noordwijk.

Waar vele kinderen, ouders en belangstellende vol verwachting zaten te wachten.

Albert Smid mocht alles in goed banen leiden, (bedankt hiervoor).

De pieten hebben er weer een gezellige boel van gemaakt, waardoor de Sint weer af en toe streng moest optreden.16 kinderen in de leeftijd van 0-8 jaar ging tevreden met hun mooie gekregen cadeautjes naar huis. De andere kinderen, en wie het maar allemaal lekker vonden, konden thuis nog lekker genieten van de chocolade sinten. Bedankt Sint en Pieten dat jullie ook dit jaar weer wilden langs komen in Noordwijk en tot volgend jaar maar weer.

Kerststukje maken was een groot succes er waren 32 deelnemers.

Kerstkaarten 2016

Traditiegetrouw wordt tussen kerst en oudjaar altijd het kerstkaarten (klaverjassen) georganiseerd waarbij de inleg €7,50 bedraagt en iedereen aan het eind van de avond een groot of iets minder groot vleespakket me naar huis krijgt al na gelang de klassering

En U raad het al ook dit jaar was dat het geval en al viel de opkomst enigszins tegen de 28 deelnemers waren van goede wil om er iets leuks van te maken wat ook bewaarheid werd bij het vorderen van de avond.

Onder de straffe leiding van Henkie T(Hendrik Tuinstra) ging de avond om iets over acht van start.

Vier ronden werden er gespeeld van 16 spelletjes en tijdens iedere ronde was een rondeprijs te verdienen

Om middernacht werden de winnaars van dit kaartfestijn bekend gemaakt

1. Ake Elzinga 7237 punten

2. Hoeke Hiemstra 6889 punten

3. Teeke Drent 6820 punten

Misschien ook nog leuk om te weten,de slager die het vlees zou leveren was niet te bereiken,wat tot gevolg had dat het bij de organisatie code rood was wat je ook aan de gezichten kon zien

Maar gelukkig kregen we via,via,via,enz. het nummer te pakken van een medewerker van de slager die niet te beroerd was om de vleesprijzen klaar te maken en te brengen met als extra voor het ongemak een droge worst op ieder pakket en dat was dan wel weer lachen want aan het eind van deze gezellige avond was er nog maar een enkeling die zo’n heerlijke worst bezat de rest was onder grote hilariteit al lang opgepeuzeld

Al met al een zeer gezellige en geslaagde avond

Ook werd er gevraagd of er een mogelijkheid bestaat om in het dorpshuis het klaverjassen te leren

Het antwoord op deze vraag is dat de activiteitencommissie dit graag wil doen.

Je kunt je hiervoor aanmelden bij de A.C. of bij het bestuur waarna er een avond zal worden georganiseerd

Winterwandeling. Het was een prachtige met kaarsjes verlichte route door het Curringhe veld in Kornhorn , halverwege was er gluwein en warme chocolademelk .

Bij terugkomst was er een heerlijke kom snert gemaakt door Rob Meester.

Heel erg jammer dat er geen animo voor was, het weer was super , dus daar heeft het niet aan gelegen.

Activiteiten:

11 maart 09.30 – 16.00 uur

Haken voor Stichting Hartendekens
Een aantal vrijwilligers gaan op 11 maart haken voor Stichting Hartendekens in dorpshuis De Weme te Noordwijk. Dit in het kader van de landelijke actie NLdoet. “Het betreft een laagdrempelige actie voor een goed doel waar iedereen aan mee mag doen. Bij dezen willen wij iedereen uitnodigen om vooral aan te schuiven en mee te haken. De gehaakte lapjes worden aan elkaar gezet en vervolgens aan kinderen gegeven die in een moeilijke situatie zitten of te maken hebben gehad met een traumatische ervaring. Een troostdeken dus.” Meer informatie is te verkrijgen op oele boele haakt voor stichting hartendekens of door contact op te nemen met Sieta via devriessieta@hotmail.nl of via 06-41432406. We gaan granny.s en knuffels haken. Garen is aanwezig, eigen garen mag ook. Voor de cranny.s haken we met royal van de zeeman of saskia van de wibra. Zegt het voort , zodat we er een onvergetelijke dag van kunnen maken. Graag wel opgeven dit omdat we graag willen weten op hoeveel haaksters we kunnen rekenen. Eigen haaknaald is handig. Koffie / Thee is verkrijgbaar ook is er de mogelijkheid om een snack te nuttigen. Dit is wel voor eigen rekening. Wil of Kan je niet haken, je mag ons ook sponseren in de vorm van een financiële bijdrage, of garen. “Wij hebben er in ieder geval veel zin in en hopen op een mooie haakdag”

24 maart Toneel

Onrust in het Rusthuis

Het komische stuk speelt zich af in een onlangs geopend nieuw bejaardentehuis in Schaakdam. Alles loopt nog niet op rolletjes, gelukkig zijn er dan ook nog maar een drietal bewoners aanwezig.

O.a.: Olle Alle, die zijn kapitale boerderij heeft verkocht voordat hij naar het tehuis ging, Driekus, een oude arme landarbeider, die nu een veel comfortabeler leven mag leiden dan voorheen in zijn krot, en Miep, die altijd zo vitaal was, tot twee weken voor de opening van het tehuis, waardoor ze met spoed ook een plekje heeft gekregen en zich nu heerlijk in de watten laat leggen. Deze drie oude van dagen kunnen rekenen op de constante zorg van de directrice, en zuster Theadoramiena, Martha, de schoonmaakster, klusjesman Tammo en dokter Boonstra. Het team is nog niet compleet, want er wordt nog druk gezocht naar een goede kok. En dan is er ook nog een rechercheur die denkt een diefstal snel te kunnen oplossen. Kortom, weer een dolkomische klucht van Henk Roede, van het begin tot het einde zit ook deze klucht weer vol grappen.

Op vrijdag, 24 maart aanstaande, is er een toneeluitvoering in Dorpshuis De Weme. Het toneelstuk “Onrust in het rusthuis” wordt gespeeld door de Toneelvereniging Grimas. Kaarten kosten €6,- voor iedereen vanaf 13 jaar. Voor de kinderen van de basisschool is de toegang gratis. De zaal is geopend vanaf 19.00 uur en de toneeluitvoering begint om 20.00 uur. Kaarten zijn op 24 maart verkrijgbaar vanaf 19.00 uur.

Vergaderingen:

28 maart Ledenvergadering De Weme 20.00 uur

11 april paasstukje maken

Aanvang 19.30 uur kosten € 12,50

Opgave bij Itje van der Hoek ivanderhoek@home.nl

Scroll naar boven