Verslag van activiteiten zomer 2022

Dauwtrappen 26 mei 2022

Op Hemelvaartsdag hebben we weer het traditionele dauwtrappen georganiseerd. Om 07.00u was het verzamelen bij het dorpshuis. Jitse Veenema had weer een prachtige route uitgezocht door het rustieke landschap rondom Noordwijk. Na anderhalf uur wandelen kwamen we aan op de Beldam bij de familie Klunder. Daar hadden de dames van de activiteitencommissie een heerlijk ontbijt klaar staan. Na de koffie en de broodjes werd de tocht vervolgd langs het Oude Diep. Rond kwart over negen arriveerden we weer bij het dorpshuis.

Busreis 11 juni 2022

Zaterdagmiddag 11 juni organiseerden we een busreis voor onze 70+ inwoners. De reis werd aangeboden door dorpshuis De Weme. We zijn met 33 personen vanaf het dorpshuis vertrokken voor een prachtige reis door het Westerkwartier en het Hoge Land. Onderweg vertelde onze buschauffeur, Jaap de Wit, allerlei wetenswaardigheden over de dorpjes en streken. Na een uur reizen maakten we een tussenstop in Eenrum bij Abrahams Mosterdmakerij voor koffie en gebak. Na een bezoek aan de mosterdmakerij en omliggende panden zoals de molen en kaarsenmakerij vervolgden we onze reis. Bij aankomst in Noordwijk stond er een broodmaaltijd klaar en werd er genoten van de accordeonklanken van Kees en Coby. Al met al een zeer geslaagde dag mede door het prachtige weer.

Bowlen met de jeugd 18 juni 2022

Zaterdagavond 18 juni zijn we met de dorpsjeugd uit bowlen geweest in het Sportcentrum te Leek. Ook deze activiteit werd gesponsord door het dorpshuis. Vooraf hebben we in het dorpshuis gegeten en kennis gemaakt. Iedereen vertelde iets over zijn of haar werk/school/hobby’s. Na het eten vertrokken we naar Leek. Tijdens het bowlen werden de deelnemers voorzien van een hapje en een drankje. Om 22.00u vertrokken we weer richting dorpshuis waar we de avond afsloten met een drankje.

Feestweekend 16 en 17 juli 2022

Na 2 jaar Corona mocht de activiteitencommissie eindelijk weer eens een ouderwets feestweekend organiseren. Op zaterdagmiddag werd er een zeskamp gehouden. Maar liefst 9 teams streden om eeuwig roem. Uiteindelijk ging team Rianne er met de winst vandoor. Op het veld, het was prachtig weer, zorgden de dames van de activiteitencommissie voor de inwendige mens. De muzikale omlijsting en het geluid werd verzorgd door NEP FM. Voor de zeskamp hadden we Klaas Bouma ingehuurd als wedstrijdleider en zorgden scheidsrechters Joeke Spa en Hendrik Tuinstra voor een eerlijk verloop van de wedstrijden.

Op zaterdagavond hadden we live muziek in het dorpshuis. De zanger kreeg de menigte goed mee en het feest duurde tot in de kleine uurtjes. Ook de dj’s van NEP FM zorgden weer voor prachtige muziek.

Op zondagmiddag stond de fietsoriënteringstocht gepland. Maar liefst 70 deelnemers kwamen hier op af. De tocht was uitgezet door Frans en Dineke Lagerwaard. Ze hadden er een prachtige tocht van gemaakt met veel opdrachten. Winnaars waren Janny en Martijn Ras. Na afloop nog gezellig nagezeten.

 

Al met al een zeer geslaagd weekend. De activiteitencommissie wil dan ook een ieder bedanken voor zijn of haar bijdrage aan dit weekend.

Scroll naar boven